Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 1 ząbek
papryczka chili 1 szt
kostki rosołowe 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki
cebula biała 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt. (duży)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa pomidorowa

Kostki rosołowe wrzucić do 2 litrów gorącej wody. Dodać marchewkę,pietruszkę którą należy należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, drobno pokroić i zeszklić., dodać do zupy. Chili oczyścić z pestek.posiekać również wrzucić do zupy.Gotować aż do miękkości. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy i wyciśnięty czosnek.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.08.2012 08:29
extra :)
Andysz 21.06.2012 16:58
rewelacja;)
noculos 20.04.2012 17:58
pycha...
noculos 20.04.2012 17:58
pycha...
aacaac 28.08.2011 08:46
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak