Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 300 g
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka - siekana
sól i pieprz
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem

Kapustę odciskamy, kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach, dodajemy marchew do kapusty. Jabłko obieramy, ścieramy na małych oczkach, dodajemy do pozostałych składników. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i oliwą, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak