roladki drobiowe z leśnymi grzybami

roladki drobiowe z leśnymi grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • grzyby świeże

    300 gram
  • serek topiony

    200 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Prawdziwki podsmażyłam na maśle z dodatkiem przypraw. Pierś drobiową rozdzieliłam na 6 kotletów, rozbiłam, posypałam solą i pieprzem. Na środek każdego z nich położyłam podsmażone prawdziwki (część pozostawiłam do sosu ), zwinęłam. Obtoczyłam w mące, obsmażyłam na patelni, zalałam wodą, dodałam przyprawy: liść, ziele angielskie, sól, przyprawę uniwersalną. Gotowałam pod przykryciem ok 30 minut. Pod koniec gotowania włożyłam pokrojone serki topione, ( serki muszą się rozpuścić w sosie ), Zagęściłam zawiesiną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aniagdz

06.05.2015 09:45
dobry pomysł na obiad:)

Anna169Hosz

03.05.2015 22:01
Lubię takie jedzonko:)

AgaS10

03.05.2015 13:03
ale apetyczne danie:)

Łukasz15

03.05.2015 10:38
Przepyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat