Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki drobiowe z leśnymi grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
grzyby świeże 300 gram
serek topiony 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki drobiowe z leśnymi grzybami

Prawdziwki podsmażyłam na maśle z dodatkiem przypraw. Pierś drobiową rozdzieliłam na 6 kotletów, rozbiłam, posypałam solą i pieprzem. Na środek każdego z nich położyłam podsmażone prawdziwki (część pozostawiłam do sosu ), zwinęłam. Obtoczyłam w mące, obsmażyłam na patelni, zalałam wodą, dodałam przyprawy: liść, ziele angielskie, sól, przyprawę uniwersalną. Gotowałam pod przykryciem ok 30 minut. Pod koniec gotowania włożyłam pokrojone serki topione, ( serki muszą się rozpuścić w sosie ), Zagęściłam zawiesiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 06.05.2015 09:45
dobry pomysł na obiad:)
Anna169Hosz 03.05.2015 22:01
Lubię takie jedzonko:)
AgaS10 03.05.2015 13:03
ale apetyczne danie:)
Łukasz15 03.05.2015 10:38
Przepyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak