Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka pieczona w majonezie i kethupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki główne

karkówka 1,2 kg
cebula 4 szt
majonez 1 szklanka
ketchup pikantny 1 szklanka
ser żółty 100 gram

marynata

oliwa 4 łyżki
ocet 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka pieczona w majonezie i kethupie

Karkówkę pokroiłam w plastry, posypałam z obu stron przyprawą do mięsa knorr, dodałam oliwę i ocet, wymieszałam. Na noc pozostawiłam w lodówce.
Na suchej patelni podsmażyłam mięsko. Cebulę pokroiłam w piórka, delikatnie podsmażyłam na tłuszczu który wypiekł mi się z karkówki. Do naczynia żaroodpornego włożyłam część podsmażonej cebulki, na niej ułożyłam karkówkę. Każdy plaster mięsa posmarowałam majonezem i oblałam kethupem. Czynność powtórzyłam. Wierzch posypałam resztą cebuli i żółtym serem. Wlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temp. 190 stopni przez 1 godzinę. Podawałam z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.09.2016 12:35
ale apetyczne
ilka01 03.05.2015 11:53
pychota :)
Róża1 03.05.2015 10:46
przepyszne mięsko :-)
w mojej kuchni 03.05.2015 10:39
pyszne jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak