Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z kurczaka ze szpinakiem bez masła!
Nasz zmrożony i odmierzony szpinak włóż do większego rondla i dodaj około 50ml wody. Podgrzewaj go do momentu uzyskania miękkiej konsystencji. Zetrzyj na drobnej tartce 2 ząbki czosnku i dodaj z serem do rondla. Mieszaj do momentu połączenia, przy okazji "rozwalaj" grudki twarogu.
Sposób przygotowania piersi z kurczaka:Kupioną pierś namocz w wodzie, po namoczeniu oczywiście odsącz i wybierz największe kawałki (z drobnych kawałków możesz zrobić np. gulasz czy ewentualnie dodać do środka naszej potrawy). Także, wybierz największe kawałki. Teraz zdecyduj czy są wystarczająco duże - duże poprzecinaj wzdłuż boku i wypchaj je, mniejsze rozbij i zawijaj w rulon. Także, jeśli posiadasz mniejsze kawałki to -rozbij, potem posól/popieprz (ewentualnie dodaj paprykę słodką) z obu stron i dodaj naszego już przyrządzonego szpinaku (wychodzi około 2 łyżeczek) i zawiń w rulon widoczny na zdjęciach. Jeśli posiadasz większe to postąp tak samo, jedynie nie rozbijaj i nie zawijaj. Przetnij wzdłuż boku (tak żeby nie przebić się na wylot piersi) i włóż do środka farszu tyle ile możesz. Po tym przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia. Kładź nasze piersi w odpowiednich odstępach. Piecz w 180st około 30minut (wbijaj drewniany patyczek w pierś i sprawdzaj czy są gotowe).