Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście z imbirem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 500 g
mąka pszenna 7 łyzek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście z imbirem

Do miski wbić jajko, wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, dodac sól, pieprz i imbir. Wymieszac dokładnie mikserem. Rybę pokroić w niewielką kostkę. Olej rozgrzać. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyc na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.05.2015 16:53
napewno smaczne
w mojej kuchni 02.05.2015 16:39
pyszne jedzonko..
Czarnula666 02.05.2015 15:41
Pyszna rybka! Do tego jakiś dip i rewelacja :)
jasiek 02.05.2015 15:17
jak na egzotycznej wycieczce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak