Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki jabłecznik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 25 dkg
śmietana 1 łyżka
jabłka prażone 2 słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki jabłecznik

Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę i siekamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i dajemy na dwie godziny do lodówki. Jedno ciasto wałkujemy i rozkładamy na wysmarowaną blaszkę, nakłuwamy widelcem. Na ciasto dajemy jabłka ze słoika i przykrywamy drugim ciastem. Nakłuwamy widelcem. Przygotowane ciasto dajemy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 06.01.2017 18:16
Prosty i wspaniały przepis.
Motorek 09.05.2015 06:41
lubię jabłecznik
Krzysztof15 02.05.2015 07:36
uwielbiam taki
2milutka 01.05.2015 21:56
pyszny placek
Aleksandra/Olcia 01.05.2015 18:34
super smacznie
Gracer 01.05.2015 17:53
ciasto pierwsza klasa
Jadwiga/Jaga85 01.05.2015 17:52
uwielbiam szarlotki!
Skotka 01.05.2015 17:51
Lubię takie ciasta:)
malgosia2661 01.05.2015 17:41
Musi być smaczny :)
iskierka.ag 01.05.2015 17:36
Taki przepis zawsze się przyda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak