Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka tortowa 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia łyżka 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort

Ubić białka na sztywno dodać cukier i dodając po jednym żółtku ciągle ubijać aż będzie sztywne.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając wsypywać do masy jajecznej.Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy(28cm) i piec w 160 st około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.02.2014 11:45
przydatny przepis
SyMiki 15.07.2011 21:12
super
Katarzyna156 07.03.2011 11:28
fajny :)
alaaa 04.12.2010 15:51
super .
matii6 03.12.2010 21:41
jeszcze nigdy nie robiłam tortu ale twój biszkopt jest łatwy do zrobienia
ElizaT 02.12.2010 23:46
tort z takiego biszkoptu smakuje super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak