Biszkopt na tort

Biszkopt na tort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka tortowa

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia łyżka

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywno dodać cukier i dodając po jednym żółtku ciągle ubijać aż będzie sztywne.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając wsypywać do masy jajecznej.Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy(28cm) i piec w 160 st około 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.02.2014 11:45
przydatny przepis

SyMiki

15.07.2011 21:12
super

Katarzyna156

07.03.2011 11:28
fajny :)

alaaa

04.12.2010 15:51
super .

matii6

03.12.2010 21:41
jeszcze nigdy nie robiłam tortu ale twój biszkopt jest łatwy do zrobienia

ElizaT

02.12.2010 23:46
tort z takiego biszkoptu smakuje super !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat