gulasz wieprzowy z kasza

gulasz wieprzowy z kasza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    80 dag
  • cebula

    1 szt
  • kasza gryczana

    25 dag
  • torebka mrozonych warzyw

  • olej

    2 łyzki
  • liść laurowy

    2 szt
  • mąka

    1 łyzka
  • sos sojowy

    1 łyzka
  • papryka słodka

    1 łyzka
  • ziele angielskie

    2 szt
  • kminek i gałka muszkatAŁOWA PO PÓL ŁYZECZKI

  • bulion warzywny

    OK.4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso oraz obrana cebule kroimy w gruba kostke.Zrumieniamy na mocno na rozgrzanym oleju.Opruszamy maka papryka oraz gałka.Szybko zasmazamy.Karkówke zalewamy bulionem.Dodajemy sos sojowy laur,kminek,ziele ang.Zagotuj,zmniejszamy płomien i dusimy pod przykryciem około 30 minut.Nstepnie wsypujemy dobrze opłukana kasze oraz mrozonke.Dusimy jeszcze pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat