Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z brukwi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy przepis na surówkę z jabłka, marchwi i brukwi! Doskonale pasuje do dań z rybą w roli głównej, ale sprawdzi się również jako dodatek do dań mięsnych. Spróbujcie!

Składniki:

duze, czerwone, twarde, kwaskowate jablko 1 sztuka
brązowy cukier 1 lyzka
sok z cytryny 2 lyzeczki
brukiew 100 g
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z brukwi

Brukiew i marchew dobrze obrać, umyć, jabłko umyć i osuszyć. Marchew, brukiew i jabłko (ze skórka) zetrzeć na tarce o większych oczkach, marchew i brukiew na małych. Dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać. Podawać do obiadu lub samodzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.06.2013 23:18
bardzo smakowita
iknkirke 14.03.2011 12:29
Ciekawe danie
Dorota71 26.09.2010 10:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak