Sposób przygotowania

Propozycja na intensywnie czerwony, pożywny, smaczny i lekko słodki krem warzywny podawany z płatkami kukurydzianymi.

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulę, paprykę i por kroimy, a buraka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy na oliwie z oliwek do momentu, aż warzywa delikatnie zmiękną.

Marchewki oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy i wrzucamy do gotującego się bulionu. Po około 5 minutach dorzucamy podsmażone wcześniej warzywa i kawałek imbiru. Wszystko gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości (około 30 minut).

Na 15 minut przed końcem gotowania dodajemy posiekane ząbki czosnku.

2. Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę.

Powstały krem jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą.

* Jeśli nie gustujemy w zbyt słodkich zupach, możemy ją zakwasić octem jabłkowym.

Podajemy z płatkami kukurydzianymi lub innymi dodatkami.

Życzę smacznego! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczny i oryginalnie wygląda.
  • 1
    jlr
    Opublikowano

    Asik32

    jakie fajne danie:) mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczny kremik
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Lubię takie kremy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !