Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa małopolska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 1/2 kg
włoszczyzna 25 dag
woda 1 1/2 litra
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula biała 2 szt
żołądki drobiowe 25 dag
groszek konserwowy 1/2 puszki
tłuszcz 4 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa małopolska

Wykonanie:
Ugotować wywar z warzyw, kości, żołądków drobiowych z cebulą. Następnie wywar odcedzić, warzywa pokroić z żołądkami i dodać ponownie do wywaru. Wrzucić groszek, przyprawy do smaku, koncentrat pomidorowy przysmażony na tłuszczu. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.04.2015 20:57
To jakaś regionalna zupa?
Aleksandra/Olcia 28.04.2015 17:52
konkretna zupka,nawet bez drugiego dania się obejdzie,super
mysza75 28.04.2015 10:25
jaka smaczna zupka
jagoda5913 28.04.2015 10:12
Pięknie wygląda
pestka 28.04.2015 09:48
bardzo smaczna zupa
Barbara777 28.04.2015 09:17
smaczna zupka
fotoviderek 28.04.2015 08:25
Smaczna i pożywna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak