Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 6 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
majonez tradycyjny 3 łyżki
cukier puder 1 do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier i ubijamy dalej.
Krok 1 - Babka majonezowa foto
2
Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wsypujemy po łyżce do jaj i delikatnie miksujemy. Na koniec dajemy majonez i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Babka majonezowa foto
3
Wykładamy do formy w kształcie babki i pieczemy w nagrzanym piekarniku.Gotową babkę posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Babka majonezowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 28.04.2015 09:19
pyszna babka
Mama niejadka 28.04.2015 08:42
Jadłam podobną :)
Babeczka35 28.04.2015 08:26
Super babka:)
Ola1984 28.04.2015 08:00
Pięknie wygląda :)
gusia1000 28.04.2015 00:06
Znana i dobra.
jasiek 27.04.2015 23:51
niezła babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak