kolorowe risotto z szynka

kolorowe risotto z szynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    30 dag
  • żółty ser

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • suszone pomidory

    6 szt
  • papryka

    2 szt
  • mrożony groszek

    10 dag
  • szynka

    20 dag
  • kurkuma

    4 łyzeczki
  • białe wino

    4 łyzki
  • bulion warzywny

    3,5 szk
  • oliwa

    2 łyzki
  • masło

    1 łyzka
  • sól

  • pół peczka posiekanej pietruszki

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obieramy,i siekamy.Papryki oczyscic i pokroicx w kostke.Na patelni rozgrzewamy oliwe z masłem wrzucamy warzywa i krótko podsmazamy.Nastepnie dodajmyt ryz, i kurkume.Smazymy 1 minute.Do ryzu wlewamy wino,czekamy az wyparuje.Potem porcjami wlewamy bulion.Pomidory oraz szynke tniemy w słupki i razem z groszkiem wrzucamy na patelnie.Gotujemy około 25 minut.Tuz przed koncem gotowania wprost na patelnie rozetrzyj ser.Risotto wymieszaj z nastka.Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Podajemy odrazu na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

28.10.2010 23:32
mniam mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat