Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe risotto z szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
żółty ser 40 dag
cebula biała 1 szt
suszone pomidory 6 szt
papryka 2 szt
mrożony groszek 10 dag
szynka 20 dag
kurkuma 4 łyzeczki
białe wino 4 łyzki
bulion warzywny 3,5 szk
oliwa 2 łyzki
masło 1 łyzka
sól
pół peczka posiekanej pietruszki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe risotto z szynka

Cebule obieramy,i siekamy.Papryki oczyscic i pokroicx w kostke.Na patelni rozgrzewamy oliwe z masłem wrzucamy warzywa i krótko podsmazamy.Nastepnie dodajmyt ryz, i kurkume.Smazymy 1 minute.Do ryzu wlewamy wino,czekamy az wyparuje.Potem porcjami wlewamy bulion.Pomidory oraz szynke tniemy w słupki i razem z groszkiem wrzucamy na patelnie.Gotujemy około 25 minut.Tuz przed koncem gotowania wprost na patelnie rozetrzyj ser.Risotto wymieszaj z nastka.Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.Podajemy odrazu na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak