Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek włoski
50 gramów masła
2 łyżki mąki
ok. 50-60 ml wody
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

1. Koperek posiekać.
2. Masło rozpuścić na patelni.
3. Mąkę dodać do wody. Dokładnie wymieszać. Wlać do roztapiającego się masła. Wymieszać. Trzymać na ogniu ok. 5 minut, ciągle mieszając (aby się nie spaliło). Dodać posiekany koperek, sól i pieprz (do smaku). Dokładnie wymieszać, trzymać na ogniu ok. 3 minut.
4. Świetny dodatek do dań z ryb, można nim polać również ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.12.2010 22:15
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak