Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 gram
bulion 250 ml
szpinak mrożony 120 gram
mleko 200 ml
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinaku

Mąkę lekko zrumieniłam ( w garnku bez dodatku tłuszczu ), zalałam szklanką bulionu dokładnie wymieszałam żeby nie powstały grudki. Gotowałam na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodałam mrożony szpinak i mleko, zagotowałam. ( Gotowałam przez następne 2 minuty ). Dodałam zmiażdżony czosnek i masło. Na gazie trzymałam jeszcze przez chwilkę. Podawałam z grzanką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.04.2015 19:24
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak