Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chinkali pierożki gruzińskie z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

mięso mielone wieprzowe 300 g
mięso mielone wołowe 300 g
bulion 1 szklanka
ząbek czosnku 1
natka kolendry garść
sól i pieprz

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
woda letnia 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chinkali pierożki gruzińskie z mięsem

Mięsa wymieszać. Dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion, wymieszać i odstawić. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać szczyptę soli. Dodawać wodę i wyrabiać ciasto. Dolać na tyle wody, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Wyrabiać 5 minut. Rozwałkować ciasto na placek. Wykrawać kółka i nadziewać krążki farszem. Zlepiać w sakiewki, złapać ciasto na górze i ścisnąć. Gotować w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia pierożków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 26.04.2015 09:39
rewelacyjne pierożki ;) smacznie wyglądają
Babeczka35 26.04.2015 08:04
Bardzo fajne pierożki.
w mojej kuchni 26.04.2015 07:44
pyszne jedzonko podano..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak