Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wiejski

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura lub kurczak 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuk
por 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
makaron 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wiejski

Kurę umyć i podzielić na kawałki. Zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać liście laurowe, ziele angielskie, troszkę soli i pieprzu. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około godzinę. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone warzywa. Gotowac razem jeszcze około 1,5 godziny. Pod koniec zupę przelać przez sito i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.05.2015 12:05
mój ulubiony:)
Hrabina w kuchni 26.04.2015 21:54
Smaczny domowy rosołek.
Wafelek2601 26.04.2015 08:11
Dzisiaj i u mnie będzie taki rosołek
w mojej kuchni 25.04.2015 23:24
rosół bajeczny i fajne podkładki na tło do zdjęcia..
pajbek 25.04.2015 22:14
Ależ bym zjadła :-)
Janina 25.04.2015 21:21
Lubię taki rosołek;)
Benita 25.04.2015 21:07
Najlepszy taki domowy rosołek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak