Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki na serku homogenizowanym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 400 gram
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki na serku homogenizowanym

Serek zmiksować z jajkami, cukrem i solą, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wódkę. Wszystko zmiksować.

Tłuszcz rozgrzać w rondlu do temp. 170 stopni. Za pomocą dwóch łyżeczek formować kulki, wrzucać na rozgrzany olej, smażyć do złotego koloru z obu stron. Wyciągnąć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak