Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 kostek mintaja
3 marchewki
2 cebule
sok z połówki cytryny
sól, pieprz
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w warzywach

1. Rybę rozmrozić i umyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
2. Marchewki obrać i zetrzeć lub posiekać za pomocą rozdrabniacza.
3.Pomidory pokroić w plastry.
4. Cebulę pokroić w krążki.
5. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno: marchewkę, cebulę, rybę, marchewkę, cebulę, rybę.
6. Naczynie żaroodporne przykryć żaroodporną pokrywą i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na godzinę.
7. Można podać z sosem koperkowym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak