Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masłem czosnkowym :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2,5 szklanki
drożdże świeże 30 gram
woda ciepła 200 ml
cukier 1/3 łyzeczki
sól 1 płaska łyzeczka
olej rzepakowy 6 łyzek

masło czosnkowe

masło 50 gram
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masłem czosnkowym :)

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy :rozkruszone drożdże , ciepłą wodę, cukier i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Krok 1 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto
2
Następnie do drożdży dodajemy: sól, olej i resztę maki.
Krok 2 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto
3
Ciasto odstawimy , aby wyrosło.
Krok 3 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto
4
Ciasto dzielimy na 2 części- z każdej formujemy roladkę , która nacinamy nożem.
Krok 4 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto
5
Bagietki umieszczamy na papierze do pieczenia-tak aby papier przedzielał bagietki. Pieczemy 20-25 minut. Upieczone nacinamy nożem do połowy i umieszczamy w nich masło czosnkowe , które przygotowujemy w trakcie pieczenia bagietek....
Krok 5 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto
6
łącząc masło z przeciśniętym czosnkiem. Smacznego :)
Krok 6 - Bagietka z masłem czosnkowym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 26.04.2015 19:45
robiłam takie wczoraj na grilla
Beatris 25.04.2015 20:51
Bardzo lubię takie bagietki, a wiadomo - domowe najlepsze:)
Anna69 25.04.2015 20:18
Mniam, moje ulubione ;)
Łukasz15 25.04.2015 18:52
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak