Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
woda letnia 0,5 szkl
jajko 1 szt
twaróg 1 kost
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 1szt
cukier 3 łyżki
rodzynki 50 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i rodzynkami

Ciasto;
Z mąki,jajek i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła napełnić serem i zlepić.Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
Nadzienie serowe;
Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.03.2014 22:57
uwielbiam takie pierożki na słodko
Katarzyna59 28.10.2013 07:46
lubię takie pierożki
misia53 27.07.2012 23:05
smak ciekawy ale falbanka jak z szablonu....piękna
eli_555 23.08.2011 23:08
pycha
Grażyna13 27.07.2011 20:46
Uwielbiam takie smaki :)
oliwkowa
oliwkowa 10.04.2011 16:47
Mniam mniam
Krystyna32 05.04.2011 03:20
świetne
Edyta38 30.01.2011 09:40
takich nie robiłam:) pycha muszą być
Neetka90 10.01.2011 13:13
Muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak