Pierogi z serem i rodzynkami

Pierogi z serem i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • woda letnia

    0,5 szkl
  • jajko

    1 szt
  • twaróg

    1 kost
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • żółtko jaja

    1szt
  • cukier

    3 łyżki
  • rodzynki

    50 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto;
Z mąki,jajek i wody zagnieść ciasto(jeżeli będzie się kleić dodać mąki).Rozwałkować ciasto i foremką do pierogów wycinać koła napełnić serem i zlepić.Do gotującej się wody wrzucić pierogi i gotować 8 min od wypłynięcia.Przed podaniem polać roztopionym masłem i posypać cukrem.
Nadzienie serowe;
Twaróg rozdrobnić widelcem dodać cukry,żółtko i wymieszać na końcu dodać rodzynki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

02.03.2014 22:57
uwielbiam takie pierożki na słodko

Katarzyna59

28.10.2013 07:46
lubię takie pierożki

misia53

27.07.2012 23:05
smak ciekawy ale falbanka jak z szablonu....piękna

eli_555

23.08.2011 23:08
pycha

Grażyna13

27.07.2011 20:46
Uwielbiam takie smaki :)

oliwkowa

10.04.2011 16:47
Mniam mniam

Krystyna32

05.04.2011 03:20
świetne

Edyta38

30.01.2011 09:40
takich nie robiłam:) pycha muszą być

Neetka90

10.01.2011 13:13
Muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat