Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezamkowe podudzia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 8 szt
płynny miód 4 łyzki
sos sojowy 2-3 łyzki
sezam w ziarenkach 4 łyzki
sok z połowy cytryny
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sezamkowe podudzia

Mieso płuczemy,osuszamy i wkładamy do miseczki.Miod łaczymy z sosem sojowym,sokiem z cytryny ziarenkami sezamu oraz szczypta imbiru i pieprzu.Marynata polewamy podudzia i mieszamy dokładnie aby mieso sie pokryło.Przykrywamy i wstawiamy na 1 godz do lodówki.Na patelni rozgrzewamy olej,wkładamy zapanierowane mieso.Smazymy czesto obracajacaby podudzia ładnie sie zrumieniły ze wszystkich stron.Podajemy np.z ryzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak