Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE PESTO Z BAZYLII

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 2 szkl
oliwa 100-150 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 3-4 ząbki
parmezan starty 1 łyżka
orzechy włoskie 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE PESTO Z BAZYLII

Kroki postępowania

1
1/ Zerwane listki bazylii opłukać na sicie.
Krok 1 - DOMOWE PESTO Z BAZYLII  foto
2
2/ Listki bazylii, orzechy oraz czosnek włożyć do malaksera i miksować na małych obrotach. Gdy składniki się zaczną łączyć i zacznie powstawać papka, dolewać powoli oliwę
Krok 2 - DOMOWE PESTO Z BAZYLII  foto
3
2/Gotowe pesto doprawić do smaku solą i wymieszać z parmezanem. Przełożyć do słoiczka, na wierzch dodać łyżeczkę oliwy (by nie traciło koloru i nie zasychało) szczelnie zakręcić i przechowywać w lodówce kilka dni.
Krok 3 - DOMOWE PESTO Z BAZYLII  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.04.2015 16:52
wyśmienity pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
barbara11561 25.04.2015 14:28
bardzo pyszne
miodunka 25.04.2015 14:13
fajny pomysł na świeże pesto
RenataZ-et 25.04.2015 13:01
uwielbiam !
kloruś 25.04.2015 12:12
chętnie bym skosztowała!
Maridka19 25.04.2015 11:31
Pesto bardzo lubię :) A Twoje pesto wygląda obłędnie :)
jagoda5913 25.04.2015 10:31
Pycha ...:-)
bertpvd 25.04.2015 10:14
klasyczne pesto - pycha !
Futka 25.04.2015 09:25
Pycha! Uwielbiam pesto w każdej postaci :) U mnie dzisiaj także gości pesto :D
Mniam 25.04.2015 08:30
Jeszcze makaron i szybkie, smaczne danie gotowe. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak