Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju
Kroki postępowania
Do kremu dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia kiedy wszystko się dokładnie połączy to możemy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto.
Piekarnik nagrzać do 180st i piec około 40 minut.
Upieczone i wystudzone ciasto skropić kawą i wyłożyć na wierzch cały krem budyniowy i równo go rozsmarować
Połowę mleka wymieszać z żółtkami i budyniem resztę mleka zagotować i na gotujące się wlać mleko z budyniem i mieszając gotować do zgęstnienia, odstawić do całkowitego wystudzenia.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na krem do utartego kremu dodawać porcjami cały czas ucierając zimny budyń na koniec można dodać łyżkę alkoholu.
Przy robieniu tego kremu trzeba pamiętać, aby składniki miały taką samą temperaturę bo inaczej krem się zważy.