Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka na półmisku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 4-5 sztuk
jajko 3 sztuki
zielona fasolka szparagowa garść
żółta fasolka szparagowa garść
cebula czerwona 1/2 sztuki
posiekana dymka ze szczypiorem
oliwki czarne
seler naciowy 1 łodyga
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka na półmisku

Jajka oraz fasolkę żółtą i zieloną ugotować. Warzywa dokładnie umyć i pokroić wg uznania, na talaki, półkrążki. Warzywa układać od zewnętrznej krawędzi ku środkowi. W zależności od wielkości półmiska ilość warzyw można zwiększyć lub zmniejszyć. Gotowy półmisek posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Z cytryny, oliwy i soli ziołowej zrobić sos i przed podaniem polać warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 25.04.2015 11:42
jaka fajna i zdrowa sałatka mniam
pajbek 24.04.2015 21:22
Pięknie się prezentuje :-)
halina17 24.04.2015 20:32
kolorowo apetycznie
Stenka 24.04.2015 17:16
pięknie wygląda
molanka 24.04.2015 17:02
piękna kompozycja
Ola1young 24.04.2015 15:57
pysznie i kolorowo
Aleksandra/Olcia 24.04.2015 15:10
pięknie podana sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak