Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,50 kg
  • burak

    0,50 kg
  • fasola

    10 dkg
  • ziemniaki

    0,50 kg
  • śmietana

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (z kapustą)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć-najlepiej na noc.Do garnka włożyć żeberka,fasolę i gotować,Następnie dodać buraki i warzywa gotować zwracając uwagę by w odpowiednim czasie zakwasić barszcz cytryną lub kwaskiem cytrynowym a wtedy kolor będzie bardzo ładny - w innym wypadku kolor bedzie rdzawy.Dodać warzywa a następnie ziemniaki i wreszcie na koniec pokrojona kapustę.Zupę przyprawić solą i pieprzem.Dla lubiących dodac śmietanę.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

08.02.2014 10:47
Bardzo lubię :)

alaaa

06.09.2013 21:37
pyszna taka zupka,

Łukasz15

22.03.2013 09:50
Wygląda przepysznie

Motorek

05.12.2012 09:29
mój ulubiony

Wafelek2601

04.11.2012 08:35
Bardzo lubię taki barszcz

angelika14

06.07.2012 13:02
uwielbiam barszcz

Ewa111

04.05.2012 20:02
kiedyś nie lubiłam ,ale ostatnio bardzo mi zasmakował

dianix

25.02.2012 22:26
ostatnio czesto robię

anemon

22.02.2012 09:07
Bardzo lubię, a Twój ma piękny mocny kolor.

misia53

10.11.2011 14:45
barszczyk pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat