Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser topiony-domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 g
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
koperek

Porada

Najlepszy jest twaróg tłusty i półtłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Ser topiony-domowy

Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
Włożyć do miseczki i posypać sodą. (nie mieszać).
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na całą noc.
Po tym czasie ser powinien zmienić swój wygląd tak jak pokazałam na zdjęciu.
Przełożyć ser do miski, którą umieszczany na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuszczamy ser
aż nie będzie grudek. Mieszamy dość często.
Dodać sól, masło i połączyć składniki mieszając. Na koniec dodać koperek , wymieszać i wlać do miseczek.
Odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak