Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 kg dojrzałych brzoskwiń

  • 1 kg cukru

  • sok z 1 średniej cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć,rozpołowić, sparzyć i obrać ze skórki. Zagotować cukier z wodą. Połówki brzoskwiń układać w słoikach, zalać zimnym syropem i pasteryzować ok. 20min. SMACZNEGO!

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 15:56
Tylko tak robić na zimę.

Henryka2

16.02.2011 12:46
No, pycha, szczególnie zimą. Jolanta, ja też robiłam dżem, ale te brzoskwinie mają większe zastosowanie, do ciasta, do galaretki kompot i wiele innych.A szczerze mówiąc to często otwieram słoiczek i zjadam zawartość.

Marzena40

16.02.2011 11:55
pychaaaa

ewelinapac

25.01.2011 21:31
są pyszne

Jolanta_P-S

24.01.2011 14:05
właśnie, ja robiłam dżem z brzoskwiń, ale ten przepis w tym roku wypróbuję

wedith1

20.08.2010 12:01
Nie ma to jak domowej roboty przetwory......:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat