Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 kg dojrzałych brzoskwiń
1 kg cukru
sok z 1 średniej cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie umyć,rozpołowić, sparzyć i obrać ze skórki. Zagotować cukier z wodą. Połówki brzoskwiń układać w słoikach, zalać zimnym syropem i pasteryzować ok. 20min. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:56
Tylko tak robić na zimę.
Henryka2 16.02.2011 12:46
No, pycha, szczególnie zimą. Jolanta, ja też robiłam dżem, ale te brzoskwinie mają większe zastosowanie, do ciasta, do galaretki kompot i wiele innych.A szczerze mówiąc to często otwieram słoiczek i zjadam zawartość.
Marzena40 16.02.2011 11:55
pychaaaa
ewelinapac 25.01.2011 21:31
są pyszne
Jolanta_P-S 24.01.2011 14:05
właśnie, ja robiłam dżem z brzoskwiń, ale ten przepis w tym roku wypróbuję
wedith1 20.08.2010 12:01
Nie ma to jak domowej roboty przetwory......:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak