Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ogórkiem kiszonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek topiony 3 szt
ogórek kiszony 3 szt
majonez 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ogórkiem kiszonym

Do miski wrzucamy serki topione, przyprawiamy szczyptą soli i dużą ilością pieprzu. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do miski. Szczypiorek myjemy i osuszamy. Następnie bardzo drobno kroimy i dodajemy do pasty. Pastę dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut do przegryzienia się składników. Po tym czasie pasta jest gotowa do smarowania nią pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 23.04.2015 13:29
smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak