Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 75 dag
mozzarella 1 kula
pomidory krojone z puszki 3 puszki
cebula biała 3 duże
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą

Kroki postępowania

1
1. Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż się zrumieni.
Krok 1 - Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą foto
2
2. Dodajemy mięso, solimy, pieprzymy i smażymy około 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą foto
3
3. Wrzucamy pomidory i pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszamy. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą foto
4
4. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella i mieszamy, aż się roztopi. Sos podajemy z makaronem spaghetti. Smacznego.
Krok 4 - Idealnie gęsty sos do spaghetti z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulette17 22.04.2015 21:16
Pyszne ! Swoje i nie ze słoika ! :)
Kolorowa 22.04.2015 20:41
fajny sos
agnieszka214 22.04.2015 19:45
lubie takei spagetti jest super
gosia561 22.04.2015 17:26
z mozarellą polecam
Kasnaj 22.04.2015 17:23
smaczny i prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak