Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 2 szklanki
ser biały 25 dag
sól 1 płaska łyżeczka
masło lub margaryna 25 dag

Kotlety

szynka wieprzowa 50 dag
jajko 1 sztuka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
cebula 1 mała sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
warzywa mrożone około 25 dag

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy
olej do smażenia
ser żółty 15 dag
kapusta biała 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego.

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagniatamy ciasto.Następnie ciasto dzielimy na dwie części.
Krok 1 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto
2
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści.Następnie przekrawamy na pół.Ciasto wałkujemy i nakładamy na połówki kapusty.Nożem lub radełkiem odcinamy resztki ciasta.
Krok 2 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto
3
Z pozostałych resztek ciasta formujemy dwa kółka,podobne średnicą do miseczek.
Połówki kapusty z ciastem i kółka układamy na blasze i pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 minut.Upieczone studzimy i delikatnie zdejmujemy z kapusty.
Krok 3 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto
4
Warzywa rozmrażamy i dokładnie osuszamy.Cebulę obieramy.
Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy.Następnie mielimy razem z cebulą i odciśnięta bułką.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy niewielkie kotleciki do każdego wkładamy porcje warzyw i obtaczamy w bułce tartej.Następnie kotleciki smażymy do miękkości i zrumienienia na rozgrzanym oleju.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto
5
Upieczone miseczki ustawiamy na krążkach,do środka wkładamy kotleciki i całość posypujemy serem żółtym.
Krok 5 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto
6
Zapiekamy kilka chwil w gorącym piekarniku,aż ser się roztopi.
Krok 6 - Kotleciki mielone z warzywami w miseczkach z ciasta twarogowego. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.04.2017 07:43
Polecam spróbować.
Jagódka77 02.05.2015 19:44
to musi być pyszne i na pewno jest
Babeczka35 22.04.2015 07:24
Dziękuję.:)
gusia1000 22.04.2015 00:07
Zdrowe kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak