Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA - KREM PAPRYKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 1 szt
cebula 10 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
papryka żółta 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
kostka rosołowa 2 kostki
Liść lubczyku suszony Prymat 2 kostki
kwaśna śmietana 0,5 szklanki
papryka czerwona 4 strąki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA - KREM PAPRYKOWA

Papryki umyć, przekroić na połowy, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić.
Paprykę (odłożyć kilka kawałkó do dekoracji) podsmażyć razem z cebulą na maśle do lekkiego zeszklenia.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażoną paprykę i cebulę. Gotować ok 10 min. Zupę zmiksować, ponownie zagotować, doprawić do smaku. Do śmietany wlać kilka łyżek ciepłej zupy, wymieszać dokładnie, następnie wlać do zupyzestawionej z ognia.
Na talerzach zupę udekorować kawałkami pozostawionej papryki. Smakuje z bagietką lub grzankami. Pycha! Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.08.2010 07:30
pyszna jest taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak