ZUPA - KREM PAPRYKOWA

ZUPA - KREM PAPRYKOWA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

    1 szt
  • cebula

    10 dag
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • papryka żółta

    1 strąk
  • papryka zielona

    1 strąk
  • kostka rosołowa

    2 kostki
  • liść lubczyku

    2 kostki
  • kwaśna śmietana

    0,5 szklanki
  • papryka czerwona

    4 strąki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, przekroić na połowy, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić.
Paprykę (odłożyć kilka kawałkó do dekoracji) podsmażyć razem z cebulą na maśle do lekkiego zeszklenia.
Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucić podsmażoną paprykę i cebulę. Gotować ok 10 min. Zupę zmiksować, ponownie zagotować, doprawić do smaku. Do śmietany wlać kilka łyżek ciepłej zupy, wymieszać dokładnie, następnie wlać do zupyzestawionej z ognia.
Na talerzach zupę udekorować kawałkami pozostawionej papryki. Smakuje z bagietką lub grzankami. Pycha! Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

14.08.2010 07:30
pyszna jest taka zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat