Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 4-5 szt
jajka ugotowane na twardo 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
boczek parzony 200 gram
cebula czerwona 2 szt
ogórki konserwowe 5 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 3 łyzki
śmietana 18 proc 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ

1/ Ziemniaki wyszorować i ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Wystudzić. Obrać i pokroić w większą kostkę. Boczek pokroić również w kostkę i usmażyć na złoto. Jajka obrać, pokroić w plasterki, cebule w bardzo cienkie talarki, ogórki w kostkę. Wszystkie składniki na przemian układać w salaterce, posypując solą i pieprzem.

2/ Majonez, musztardę i śmietanę wymieszać. Polać gotową sałatkę. Po wierzchu obficie posypać siekanym szczypiorkiem. Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.04.2015 16:23
taka inna :)
gosia56 21.04.2015 09:11
na pewno pyszna sałatka;)
Seba 21.04.2015 08:24
bardzo dobra sałatka
Maridka19 21.04.2015 08:00
Pyszna i zdrowa sałatka :)
Wiesława1 21.04.2015 07:47
Pysznie kolorowa
gusia1000 21.04.2015 00:07
Dobra taka.
Skotka 20.04.2015 22:54
Pyszna sałatka:)
marcia7 20.04.2015 22:37
doskonała sałatka
Róża1 20.04.2015 22:21
przepyszna !!!!!!
cooked 20.04.2015 21:59
smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak