Łaciaty biszkopt z jabłkami

Łaciaty biszkopt z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    3-4 łyżlki
  • jabłka

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do obydwu dodajemy jabłuszka. Wykładamy na tortownicę, na przemian, tak aby powstały łatki. Pieczemy około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marcela

31.01.2012 16:24
to zale?y od piekarnika zapewne, ja mam bardzo stary

Izabela/bella81

02.03.2011 09:12
Fajny:) Ale 50minut w piekarniku to nie za długo? Ja biszkopt piekę 20min. Z jabłkami nigdy nie piekłam, więc może mam błędne wyobrażenia.

Ewa111

16.08.2010 16:25
świetny przepis

Marcela

14.08.2010 21:27
:) rzeczywiście łatwe, tanie i całkiem smaczne, pozdrawiam dziewczynki

Gosia40

13.08.2010 15:44
I pewnie doskonale smakuje:)

rosik93

13.08.2010 14:33
cudownie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat