Sernik meksykański

Sernik meksykański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roztopione

    250 g
  • jajka

    8 szt.
  • serek homogenizowany

    3 op.
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego

    1 szt.
  • puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

    1 szt.
  • herbatniki

    6 paczek
  • serek śmietankowy

    1/2 (sernikowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki wymieszać z masłem. Wylepić nimi spód i boki tortownicy dociskając dnem i bokami szklanki.
Jajka ubić z 2 rodzajami mleka oraz serkiem. Powstałą płynną masę wlać do formy wyłożonej herbatnikami i owiniętej szczelnie z zewnątrz folią aluminiową (zapobiega to wytapianiu tłuszczu i wylewaniu się go do piekarnika). Piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy w nim ciasto aż do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiek

29.09.2012 22:28
może być pyszny taki serniczek

adam1f

07.07.2012 01:02
dobry

adam1f

07.07.2012 01:02
dobry

adam1f

07.07.2012 01:01
dobry

wolochski

06.07.2011 22:53
super

kuklik

01.06.2011 21:02
coś nowego mi nieznanego

Dorota59

12.05.2011 20:27
no no fajny

Jaheira11

07.03.2011 23:12
o fajny przepis

Justyna73

28.02.2011 14:54
pyszności

hastalavista

22.09.2010 14:27
Super! Dodaję do swojej księgi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat