tęczowy biszkopt z owocami

tęczowy biszkopt z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • kakao

    3 łyżki
  • galaretka porzeczkowa

    1 sztuka
  • galaretka wiśniowa

    2 sztuki
  • galaretka cytrynowa

    2 sztuki
  • wiśnie

    1 słoik
  • porzeczka czerwona

    1 szklanka
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    1 małe opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i żółtka i ubijać dalej. Do masy dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.Następnie rozpuścić i ostudzić galaretki: porzeczkową, cytrynową, wiśniową, wiśniową z cytrynową. Do każdej z nich należy dodać 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać. Biszkopt kroimy na pół. Gdy wystygnie wykładamy wiśnie i zalewamy gęstniejącą porzeczkową galaretką. Gdy stężeje wylewamy cytrynową galaretkę a na nią czerwoną porzeczkę. Na koniec wylewamy wiśniową galaretkę i kładziemy biszkopt. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w księżyce i zalewamy galaretką wiśniowo- cytrynową.
Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat