Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek Prymat
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka

Kroki postępowania

1
Karkówkę podzielić na plastry i każdy doprawić.
Krok 1 - karkówka foto
2
Z olejem mieszamy zioła, przeciśnięty czosnek i marynata nacieramy mięso. Zostawiamy w lodówce na noc.
Krok 2 - karkówka foto
3
Następnie każdy plaster karkówki smażymy na suchej patelni
Krok 3 - karkówka foto
4
Cebule obieramy , siekamy i szklimy na oleju.
Krok 4 - karkówka foto
5
Gdy cebula będzie złota wlać 1 litr wody i dodać kostkę rosołową. Gdy się roztopi dodać mięso.
Krok 5 - karkówka foto
6
Mięso dusić pod przykryciem około 2 godziny.
Krok 6 - karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak