Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczniakami i krewetkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
pomidor 1 szt
boczniaki 2 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
krewetki duże 2 szt
oliwki zielone Smak 5 szt
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1/3 torebki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
ser pleśniowy niebieski 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczniakami i krewetkami

Rukolę myjemy, wykładamy na talerzyki, pomidor kroimy i wykładamy na rukolę.

Boczniki umyte smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego,
przestudzone wykładamy na sałatkę.

Krewetki z zalewy (można kupić na wagę w większych sklepach) lub gotowane wykładamy na sałatkę i wykładamy również oliwki.
Ser Lazur niebieski kroimy na duże kwadraty, wykładamy na sałatkę, na koniec polewamy sosem.

SOS:
oliwa zmieszana z sosem greckim. Można posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 20.04.2015 14:42
pyszna salatka
Ifa 20.04.2015 13:09
Świetna propozycja! Tylko krewetki nie są krewetkami a surimi, czyli zmielone mięso ryb uformowane albo w paluszki albo właśnie w taki sposób jak krewetki. Są równie pyszne jak same krewetki :-))
Pietruszka 20.04.2015 11:55
wygląda cudownie pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak