Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 5 łyżek
marchewka 5 sztuk
pietruszka 2 sztuki
por 1/2 sztuki
seler 1 sztuka
kurki 250 gramów
korpus z kurczaka 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziemniaki 0,5 kilograma
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1.5 - 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kurkami

Kurczaka włożyć do garnka z wodą, wsypać kaszę i zacząć gotować. Wrzucić listek i ziele angielskie.

W tym czasie obrać i umyć warzywa oraz kurki.

Marchewkę, pietruszkę, pora pokroić w plasterki i wrzucić do zupy. selera pokroić w kostkę i też wrzucić. Dorzucić całą, obraną cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować.

Rozpuścić masło na patelni i wrzucić kurki (małe w całości, a większe przekrojone na pół) Podsmażać przez chwilę i dodać do zupy. Na koniec wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Wrzucić do garnka posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.06.2011 13:05
Super !
kanu83 05.05.2011 23:36
bardzo fajny
wiola333 05.12.2010 17:41
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak