Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka ziemniaczana 150 g
mąka 150 g
cukier 250 g
mleczko kokosowe 6 łyżek
cukier waniliowy 1 opak
masło
cukier do mleczka 6 łyżek
rum 3 kieliszki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Tort

Ciasto
ubić pianę z białek, dodając 2 łyżki cukru, dodać żółtka, utarte z resztą cukru, mąki, cukier waniliowy i wymieszać. 2 tortownice o średnicy 24 cm i 26 cm, wysmarować masłem, przelać ciasto i piec 40 minut w 180 stop.

Blaty przekroić w poprzek. Mleczko kokosowe gotować z cukrem do uzyskania syropu, ostudzić, dodać rum. Nasączyć krążki biszkoptu syropem i przełożyć bitą śmietaną.

Na dużych blatach ułożyć małe. Tort posmarować bitą śmietaną.
Udekorować według uznania

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.04.2012 11:23
apetyczny
Goya 04.10.2011 08:53
super
ewa19a 10.04.2011 15:57
pycha
ewa19a 10.04.2011 15:57
pycha
ewa19a 10.04.2011 15:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak