Tort

Tort

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka ziemniaczana

    150 g
  • mąka

    150 g
  • cukier

    250 g
  • mleczko kokosowe

    6 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • masło

  • cukier do mleczka

    6 łyżek
  • rum

    3 kieliszki
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto
ubić pianę z białek, dodając 2 łyżki cukru, dodać żółtka, utarte z resztą cukru, mąki, cukier waniliowy i wymieszać. 2 tortownice o średnicy 24 cm i 26 cm, wysmarować masłem, przelać ciasto i piec 40 minut w 180 stop.

Blaty przekroić w poprzek. Mleczko kokosowe gotować z cukrem do uzyskania syropu, ostudzić, dodać rum. Nasączyć krążki biszkoptu syropem i przełożyć bitą śmietaną.

Na dużych blatach ułożyć małe. Tort posmarować bitą śmietaną.
Udekorować według uznania

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

13.04.2012 11:23
apetyczny

Goya

04.10.2011 08:53
super

ewa19a

10.04.2011 15:57
pycha

ewa19a

10.04.2011 15:57
pycha

ewa19a

10.04.2011 15:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat