Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos boloński

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt.
czosnek 1 ząbek
marchew 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
mięso mielone 0,5 kg
passata pomidorowa 400 ml
oregano
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat płatki
cukier 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński

Cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej/oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę i pieczarki i wszystko podsmażyć. Następnie dodać mięso, smażyć, aż nie będzie surowe. Dodać zioła, passatę pomidorową i 1/4 łyżeczki cukru. Cukier niesamowicie podkreśla smak pomidorów. Wszystko chwilę smażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak