Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 12%

  • kawałek pora (białą część)

  • koperek świeży

  • sok z cytryny

  • dorsz

    500 g
  • ser żółty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos:do śmietany dolać nieco wody i dodać posiekanego koperku.Wszystko zagotować w małym rondelku.
Rybę dobrze odsączyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem.Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego.Pora pokroić w plasterki,najlepiej cienkie i posypać nimi rybę.Następnie zalać ją przygotowanym sosem i posypać startym serem żółtym.Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stop.C i zapiekać ok.30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

04.01.2011 10:59
pyszna rybka

cukiereczek

23.12.2010 17:48
ciekawe

marenka

16.10.2010 16:13
Zgadzam się, że to fajny przepis:-)

Natalia/tubisiek

09.10.2010 07:40
fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat