Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12%
kawałek pora (białą część)
koperek świeży
sok z cytryny
dorsz 500 g
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Sos:do śmietany dolać nieco wody i dodać posiekanego koperku.Wszystko zagotować w małym rondelku.
Rybę dobrze odsączyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć pieprzem.Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego.Pora pokroić w plasterki,najlepiej cienkie i posypać nimi rybę.Następnie zalać ją przygotowanym sosem i posypać startym serem żółtym.Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stop.C i zapiekać ok.30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.01.2011 10:59
pyszna rybka
cukiereczek 23.12.2010 17:48
ciekawe
marenka 16.10.2010 16:13
Zgadzam się, że to fajny przepis:-)
Natalia/tubisiek 09.10.2010 07:40
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak