Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szklanka
pierś z kurczaka 1 podwójna
pasta curry 2 łyżeczki
olej do smażenia
szczypiorek
bulion warzywny 1 litr
śmietana 30% 1/4 szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane curry

W garnku o grubym dnie, lub w woku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną dymkę i szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawić do posypania), chwile smażyć, dodać pastę curry i wymieszać. Wrzucić pokrojone w plasterki mięso i obsmażyć z każdej strony. Dodać gorący bulion, zagotować, wrzucić kaszę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać wiórki kokosowe i śmietankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.02.2016 14:14
fajne danie
Róża1 24.04.2015 22:16
super pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak