Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz do klusek na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 70 dag
kiełbasa 2 laski
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
cebula 3 szt
ziele angielskie 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
tłuszcz do smażenia
rosół 1/2 l
mąka pszenna 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz do klusek na parze

Karkówkę wieprzową myjemy i osuszamy , a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Przyprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem , mieloną papryką oraz majerankiem. Całość smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż z każdej strony nabierze ładnej złotobrązowej barwy. Dodajemy pokrojoną cebulę i czerwoną paprykę. Przekładamy do garnka dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, oraz wlewamy rosół. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. W tym czasie kiełbasę kroimy na plasterki i podsmażamy. Gdy mięso z karkówki będzie miękkie dodajemy podsmażona kiełbasę i zagęszczamy zawiesiną z mąki pszennej i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 19.04.2015 20:31
Smakowity gulasz
jasiek 19.04.2015 16:40
dawno nie jadłem takiego obiadu, czas zrobić
mirosława4 19.04.2015 15:11
przepysznie wygląda
Motorek 19.04.2015 13:29
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak