Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli z dzikim łososiem
2. Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddcedź i przestudź. Pokrój w mniejsze cząstki (np. na 4 części).
3. Rukolę umyj, osusz. Z granata wypukaj ziarna, rób to w wysokiej misce, bo sok ciężko się zmywa ze ścian :-)
4. Rozgrzej patelnię grillową, łososia wyjmij z marynaty i lekko osusz, usmaż na patelni grillowej. Na tej samej patelni ugrilluj ziemniaki (nie wymagają długiego grillowania, tylko tyle by zrobiły się chrupiące).
5. Do słoika z nakrętką wlej wszystkie składniki na dressing. Słoik zakręć i potrząsaj energicznie aż powstanie emulsja.
6. Na talerzu ułóż rukolę, kawałki łososia, łódki avokado, ziemniaki, posyp granatem, całość skrop dressingiem.