Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z białą czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pascha

twaróg zmielony 0,5 kg
wanilia 2 laski
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 2/3 szklanka
masło 100 gram
rodzynki 100 gram
biała czekolada 100 gram

Dodatkowo

biała czekolada 100 gram
śmietana 30% 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z białą czekoladą

Żółtka utrzeć z cukrem i ziarnami z wanilii, dodać śmietanę. Ubijać w kąpieli wodnej, aż masa stanie się gęsta. Gdy masa zgęstnieje dodawać masło z twarogiem na zmianę po 1 łyżce, gdy będzie całość jednolita dodać rodzynki i białą czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej. Masę przełożyć do durszlaka wyłożonego gazą, zawinąć gazę, położyć talerzyk i przycisnąć słoikiem. Odstawić na 12 godzin do lodówki.

Po zastygnięciu formować małe porcje, obtaczać w polewie z roztopionej białej czekolady ze śmietaną oraz w wiórkach. Dowolnie ozdobić :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 25.10.2015 16:21
bardzo ciekawe
Klausia 17.07.2015 21:54
jakie fajne :)
Ewa Wojtaszko 11.06.2015 12:45
pomysłowa,dla niejadka w sam raz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak